Post | augustus 2024 | Hilversumse vrijwilligers aan het woord | 2 min lezen

Voetbalvereniging SC 't Gooi

Voetbalvereniging


Twee weken geleden belde Bibeane de Vrijwilligerscentrale Hilversum met een noodkreet dat ze echt maar dan ook echt vrijwilligers nodig had achter de bar en in de keuken. Via de eigen website ging dat niet vlot genoeg, dus wilde ze andere kanalen aanboren. Maar hoe moest ze dat doen? Gelukkig belde ze naar de Vrijwilligerscentrale Hilversum. Na overleg samen zou ze een account aanmaken bij VC Hilversum en daarna kon ze vacatures maken om zo de juiste vrijwilliger te vinden. Ik zou deze vacatures plaatsen op socal media, in mails naar Vrijwilligers toe en ook plaatsen in een vacaturecolumn, die op digitale Tv’s zouden verschijnen in wijkcentra en in een 6-tal wachtkamers in Hilversum. Iedereen blij!


Tijdens het wekelijkse bezoek bij de Meedoen Balie op de COA-locatie Gooiland sprak ik Tawfik & Firas. Tawfiq heeft barervaring opgedaan bij De Vorstin en leert al aardig een mondje Nederlands spreken. En Firas is een sociale jongen die hard werkt en goed Engels spreekt. Zeg, hebben jullie wat te doen, jongens? En jullie houden van voetbal en bier, toch? Ik vertelde over SC ’t Gooi en de jongens vonden het een goed idee om kennis te maken met Bibeane!


Een dag erna belde Nico naar de VC Hilversum, hij wilde ook wat doen in zijn vele vrije tijd. Wat vind je leuk, Nico? Hij sprak over zijn horeca-ervaring en de plaatsen waar hij had gewerkt en eveneens over werken in de keuken. Oh echt, heb je ervaring in de keuken? Ja joh, dat had hij heel veel gedaan en vond hij hartstikke leuk! “Weet je hoeveel bitterballen ik heb opgewarmd?” Het juiste aantal zal ik niet noemen, maar zijn enthousiasme was voelbaar. Nico, zou je weer willen werken in een professionele keuken?


Dezelfde week volgde er een afspraak met Bibeane en de twee jongemannen en Nico. Helemaal top, lekker snel en vlot. Nico was ruim op tijd voor de afspraak zelfs en had al kennis gemaakt voordat wij aankwamen. Gelukkig maar, want nu had hij goed de aandacht van Bibeane gekregen en andersom. Ook hadden ze gelijk concrete afspraken gemaakt voor het werken in de keuken. Precies op de dag die Bibeane wenste, kon Nico die vervullen. Hoe mooi is dat? Daarna volgde de kennismaking met de Firas en Tawfiq in het Engels. Dat ging perfect. Bibeane legde de zaken uit en de jongens konden zich daarin vinden. Een rondleiding volgde en ook hier werden concrete afspraken gemaakt. Tawfiq gaat werken op de zaterdag vanaf 24 augustus en Fires op twee doordeweekse avonden, beide jongemannen achter de bar. Bibeane was super blij en helemaal tevreden en beide mannen hebben een sociaal moment (buiten COA om) en een kans om hun Nederlandse taal verder te leren en te verbeteren.


In een korte tijd was haar noodkreet vervuld met een 3-tal vrijwilligers, ieder met hun eigen expertise en intrinsieke motivatie. En daarmee is de basis gelegd voor een vreugdevolle samenwerking. Nico, Tawfiq en Firas zijn blij met hun vrijwillige inzet bij de voetbalvereniging SC ’t Gooi. Dank iedereen!

Deel blogpost